vineri, 15 iulie 2016

Minunata lume a cailor si poneilor 1

Inca inainte de a implini 3 ani, fetita mea cea mica a manifestat o mare atractie fata de lumea fermei si in special de caluti. Apoi s-a intamplat sa descopere un serial de desene animate (singurul care o atragea efectiv) pe care am lasat-o sa il vada in voie: My little pony. A urmat o intreaga armata de reviste, carti si jucarii legate de acelasi subiect.  Intre cartile citite pot sa remarc ca ne-au placut cele din seria: Printesa Matilde si poneiul sau Caramelo (care mai exista inca pe stocul de la librarie.net) - ce redau, asa cum denota si titlul intamplari pe care printesa le traverseaza alaturi de calutul ei. Imaginile sunt realizate superb cu unele elemente in relief si cu sclipici in unele locuri asa dupa cum bine sta unei carticele pentru fetite sunt completate la mijloc de o pagina intreaga de autocolante care pot fi utilizate la creatiile, desenele copiilor legate de acesta carte. Totusi carticelele se adreseaza copiilor peste 3 ani, in opinia mea.

Ne-am jucat cu cartea Pepper isi gaseste o familie. Este o carte-joc, in filele cartonate gasim povestea unui ponei dragut pe nume Pepper si o figurina care se poate plimba pe filele cartii, avand o rotita pentru pornire si cred ca un sistem cu magneti pentru a merge exact pe potecile desenate pe file.



Asa arata jucaria : o figurina care o infatiseaza pe Pepper.




 Puteti vedea aici un filmulet cu cartea- jucarie pentru copiii peste 3 ani.





Am achizitionat recent o carte numita: Noile aventuri ale poneiului Zefir  ce este o bijuterie de nepretuit pentru fetitele ce iubesc poneii, viata la ferma. O serie de personaje dragute traverseaza intamplari voioase pline de farmec invatandu-ne despre valorea prieteniei, a unitatii unei comunitati, a intelegeri si sprijinirii membrilor ei la nevoie. Toate intamplarile au happy end si ofera invataminte subtile micutilor ascultatori. Paginile cartii sunt presarate de imagini superbe, doar atatea cat sa reliefeze unele patanii ale protagonistilor ei.



Pe spatele copertii sunt cateva cuvinte definitorii despre unele personaje ale cartii. Fiecare personaj are un nume potrivit ca o manusa si un caracter si mai bine ales astfel ca pe parcursul cartii prin diversele intamplari fiecare isi confirma si sustin felul de a fii diferit demonstrand ca prietenia pare a fi sustinuta tocmai de aceasta diversitate. 


Am sa redau mai jos imaginilile cuprinsului din vizualizarea carui continut se poate deduce felul povestilor a carui imaginar se marginesc doar la faptul ca animalele de la ferma au limbajul lor prin care vorbesc si se inteleg unele cu altele. Restul pare atat de real...



Am sa arat pagininile a doua povesti pentru a va putea completa imaginea carti pe care cred ca o gasiti de cumparat doar de la editura Kreativ. Noi am primit o lista cu produsele lor la scoala si am ales cateva aparitii de la acesta editura prin intermediul inavatatoarei.




Noi ne facusem un obicei de a citii in fiecare seara 1-2 povesti din acesta carte urmata de lectura dintr-o alta carte. Mereu avem pe noptiera 3-4 carti din acre alegem sa citim sau 1 sau din toate. 




Suntem mereu in cautare de jocuri potrivite, asa ca eu mi-am facut temele cu ceva timp inainte, turnand din ipsos 5 figurine 3D cai  , a caror realizare a durat mai mult decat cele intr-un singur plan intrucat timpul de uscare este de 12-15 zile in matrita pentru a reusii scoaterea sa in bune conditii (lucru remartac de mine dupa 3-4 figurine esuate din diverse motive). Se pot achizitiona astfel de figurine de la unii intreprinzatori pe olx daca nu puteti/aveti timp sa le faceti. Eu am avut un joc :Set de confectionat si decorat figurine care acum nu mai este pe stoc.


Fetitele s-au pus pe treaba incantate nevoie mare ca urmau sa faca obiecte ce o sa fie expuse in galeria familiei din biblioteca familieie aflata in sufragerie. Am folosit culori tempera din tuburi pe care le-am pus pe o paleta de pictura pentru a putea obtine ele nuantele dorite.



La final, le-am dat cu lac de protectie Krea dar se gasesc o serie de astfel de produse la magazinele on line de arta sau librariile mai mari.


Pasiunea pentru cai a micutei C se poate observa din minunatele ei desene realizate la 4 ani din care nu ma abtin sa nu public macar 4:
1. cal inaripat si cal-sirena...


Familie de cai, in acuarela:


calut si zana:

Fetita cu caluti sub bolta de stele:


O alta activitate cu care ne relaxam mult este realizarea de colaje cu abtibilturi. Cartea de mai jos am cumparat-o de 3 ori ca sa le satisfac fetitelor nevoile de a se distra cu ea. Are nu numai abtibilturi ci si diverse pagini de colorat si jocuri de decupat in ea. face parte dintr-un set cu mai multe domenii. O parte le-am cumparat de la magazinul on line de unde cumparam carti si odata le-am vazut chiar in oferta la Lidl.





Fiind intr-un fel de vanatoare  a cartilor cu specific cabalin am vazut pe un raft special intr-o papetarie acesta carte cu activitati care le-a adus pur si simplu la delir de bucurie pe cele doua fetite ale mele. Bineinteles ca a trebui sa cumpar cartea de doua ori ca sa o poata impartii mai bine...Cartea are cateva imagini cadru ce trebuie completate cu abtibilturi la alegere din diversitatea cuprinsa la mijlocul ei. Cartea este de o calitate desavarsita: foile, abtibilturile si coloritul imaginilor (afara de frumusetea lor) fac toti banii.





Una din amintirile noastre frumoase a fost intalnirea micutelor cu cativa ponei aflati la o pensiune dintr-o satatiune balneo-climaterica aflata in vecinatatea orasului nostru :Baile Olanesti. Mare le-a fost incantarea sa descopere si sa atinga lumea reala a poneilor! Le-am promis ca in viitor vom mai cauta ocazii de a calarii  mai mult si real in cadrul unor ore de echitatie.






Cat de usor pot fi incantatii copiii de lucruri, carti, jocuri care le plac cu adevarat! Un strop de bucurie in paharul activitatilor placute de ei poate fii izvorul unor resurse interioare de talent si pricepere ce vor forma un adult puternic si fericit ca profeseaza ceea ce il pasioneaza.

Va dorim cat mai multe activitati si carti in ceea ce va intereseaza cu adevarat!

O vacanta frumoasa in continuare,
A 7 ani si 4 luni si Carmen 4 ani si 7 luni